Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Ταβέρνα Μπάμπης -Αίγινα

Ταβέρνα Μπάμπης –Αἴγινα
8 σαρδελίτσες 6,50 Ευρὼ
40 σαρδελίτσες πόσα Ευρὼ ;








Μὲ τὴν παλαιὰ ἁπλὴ μέθοδο τῶν τριῶν ἡ ἀπάντηση εἶναι πολὺ εὔκολη. Οἱ 40 σαρδελίτσες κάνουν 32,50 Ευρὼ.
Δηλαδὴ 1 κιλὸ σαρδέλες 32,50 Ευρὼ.
Ποῦ ; Στὴν ταβέρνα τοῦ πολυδιαφημισμένου, ὃπως φαίνεται ἀπὸ τὰ παρακάτω ἀποσπάσματα γνωστῶν ἑβδομαδιαίων περιοδικῶν & ἱστοσελίδων ποὺ ἀσχολοῦνται μὲ τὴν καθοδήγηση προβάτων-πελατῶν :

…..“ Πέντε λεπτά από το λιμάνι, στην Ακτή Τότη Χατζή 7, στην παραλία της Παναγίτσας, ο Μπάμπης (23594) «σερβίρει» εξωτικό σκηνικό με φωτισμένους φοίνικες και τραπεζάκια πάνω στο κύμα. Ανοιχτό από τις 9 το πρωί με πολύ καλές τιμές, έχει τη λύση για όσους ψάχνουν φρέσκο ψάρι και αστακομακαρονάδες από τα χεράκια της μαμάς-Καλλιόπης – αν οργανώσεις κάνα πάρτι έχει και catering.“.....( http://www.aeginaportal.gr/component/option,com_sobi2/sobi2Task,sobi2Details/catid,54/sobi2Id,103/Itemid,71/lang,el/
....„ Το μενού μοσχοβολάει γεύσεις Ελληνικές. Από φρέσκο ψάρι, θαλασσινά, γαρίδες, αστακομακαρονάδες (κατοπιν παραγγελίας), μαγειρευτά, αξίζει να δοκιμάσει κανείς τις ντομάτες τις γεμιστές, μέχρι την κοπανιστή με το φιστίκι Αίγινης, και το καταπληκτικό ξυδάτο χταποδάκι. Μοναδικό πιάτο το κοτόπουλο ρολό με φιστίκι Αιγινής και ανθότυρο....“

(..... “ Ο “ΜΠΑΜΠΗΣ” η γνωστή ταβέρνα στην ακτή Τότη Χατζή στην παραλία της Παναγίτσας (αμέσως μετά την Εκκλησία) βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι της Αίγινας. Ανακαινισμένη και ανανεωμένη εντάσσεται στις trendy μοντέρνες ταβέρνες.“.....
Δὲν ξέρω πότε καὶ ποιοὶ δοκίμασαν στὴν παραπάνω ταβέρνα τὸ «καταπληκτικὸ ξιδᾶτο χταποδάκι», γιατὶ αὐτὸ ποὺ ἔφεραν σ’ἐμᾶς ἦταν δὺο ἄνοστα/ξενέροτα πλοκαμάκια προβρασμένου χταποδιοῦ περασμένα μισὸ λεπτό στὴν φλόγα κάποιας γκαζιέρας. Ἦταν περισσότερο –Πληκτικὸ καὶ λιγότερο Κατὰ -.
Τότε τὸ Βολιώτικο λιαστὸ καὶ ψημένο στὰ κάρβουνα χταπόδι ποὺ «σπάζει μύτες» ἀπὸ μακρυὰ, πὼς πρέπει νὰ τὸ περιγράψει
/ἡ ἄσχετος/τη ἐπ’ ἀμοιβῆ κουζινοκριτικὸς ;
Ἡ μαρίδα ποὺ παραγγείλαμε ἦταν ἡμιτηγανισμένη, προφανῶς ἀπὸ τὰ χέρια κάποιου ἀρχαρίου.
Τὸ μόνο ποὺ μποροῦσε νὰ φαγωθεῖ ἀπὸ ἀνθρώπους καὶ εἶχε κάποια ἐλαφριὰ μυρωδιὰ ἀπὸ θυμάρι ἦταν τὸ ψημένο καλαμάρι .
Ξέχασα νὰ σᾶς πῶ γιὰ τὶς σαρδέλλες. Οἱ μόνες καλοψημένες ἀλλὰ ἄνοστες.





Τὸ ἴδιο αὐτὸ πρωινὸ στὴν κεντρικὴ ψαραγορὰ τῆς Αἴγινας ἡ σαρδέλα εἶχε ἀπὸ 1 μέχρι 1,50 Ευρὼ τὸ κιλὸ.

Ὃλα αὐτὰ τὰ παραπάνω «δημιουργικὰ» πιάτα ἦρθαν στὸ τραπέζι μας , ἐνῶ στὴν ταβέρνα ἔτρωγαν ἐλάχιστοι πελάτες.( 3 ἤ 4 τραπέζια ἑλλήνων πελατῶν ἦταν γεμάτα ). Σκεφτῆτε τὶ πιάτα καὶ τὶ γεύσεις θὰ μᾶς προσέφεραν ἄν γέμιζαν καὶ τὰ 15 τραπέζια μὲ πελάτες.
Ἔγραψα γιὰ ἓλληνες πελάτες γιατὶ οἱ περισσότεροι ἀλλοδαποὶ ἐπισκέπτες ρίχνοντας μία ματιὰ στὸν κατάλογο καὶ βλέποντας τὶς τιμὲς τὴν «κοπανοῦσαν» γιὰ κάπου ἀλλοῦ.
Ὃλα τὰ παραπάνω ἔγιναν τὸ μεσημέρι.Ἴσως τὸ βράδυ νὰ ἄλλάζει τὸ σκηνικὸ καὶ νὰ γίνεται πράγματι «ἐξωτικὸ» μὲ τοὺς φωτισμένους φοίνικες καὶ ἴσως νὰ γίνεται « ἐξωτικὴ » καὶ trendy καὶ ἡ κουζίνα.



Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Ἡ τρύπα στὸ ψαρονέφρι καὶ τὰ 5 ἀστέρια τοῦ Divani Palace Acropolis Hotel

Ἡ τρύπα στὸ ψαρονέφρι, τὸ Μαστέλλο Χίου & τὰ 5 ἀστέρια τοῦ Divani Palace Acropolis Hotel



Τὸ νέο μουσεῖο τῆς Ἀκροπόλεως ἄνοιξε τὶς θῦρες του πρὶν λίγες ἡμέρες μὲ πλῆθος ἐπισκεπτῶν ἀπὸ ὃλον τὸν κόσμο. Πολὺ κοντὰ στὸ νέο μουσεῖο καὶ ἀκριβῶς κάτω ἀπὸ τὸν ἱερὸ βράχο τῆς Ἀκροπόλεως βρίσκεται καὶ τὸν Ξενοδοχεῖο Διβάνη , 5 ἀστέρων(*****), μὲ μία φαντασικὴ θέα τῆς Ἀκροπόλεως ειδικὰ ἀπὸ τὴν θέση τοῦ ἑστιατορίου Σωκράτης

ποὺ βρίσκεται στὸν τελευταῖο ὃροφο τοῦ ξενοδοχείου.Εἶχα πάει γιὰ φαγητὸ πρίν ἀπὸ πολλὰ χρόνια ,ἴδια ἐποχὴ περίπου, πρὸς τὸ τέλος Ἰουνίου.Φαγητὸ ἁρκετὰ καλὸ μὲ πολὺ ζεστὴ ἀτμόσφαιρα, μὲ ζωντανὴ μουσικὴ πιάνου.Ἔχοντας στὴν μήμη μου ὃλα αὐτὰ καὶ ἀφοῦ εἶδα τὸ νέο μουσεῖο ἀπὸ κοντὰ ,ἀποφασίσαμε μὲ τὴν παρέα μου νὰ πᾶμε γιὰ δεῖπνο στὸν τελευταῖο ὄροφο τοῦ ἐν λόγω ξενοδοχείου.

ἀνελκυστήρας μᾶς πῆγε μέχρι τὴν εἴσοδο τοῦ Σωκράτης.Ἀρκετοὶ ξένοι βρισκόταν στὸν χῶρο ἀπολαμβάνοντας ,ἀπὸ ὃτι κατάλαβα ἀργότερα, μόνον τὴν θέα τῆς Ἀκροπόλεως καὶ τῆς Σελήνης καὶ ὄχι τόσο τὸ φαγητὸ.


Μὲ τὴν πρώτη ματιὰ καταλαβαίνεις ὃτι κάτι ἔχει συμβεῖ στὸν χῶρο.Ἴσως λείπει ζωντανὴ μουσικὴ τοῦ πιανίστα, σκέφθηκα.Τὸ προσωπικὸ εὐγενέστατο, ὃπως καὶ maître .Παραγγείλαμε ἀπὸ τὸν κατάλογο. Μεταξύ τῶν ἄλλων μία μερίδα σφυρίδα ψητὴ μὲ χορταρικὰ καὶ μία μερίδα ψαρονέφρι(φιλέττο χοίρου) μὲ μαστέλλο Χίου καὶ συνοδεία κάποιο ζυμαρικὸ.Ἡ σφυρίδα πολὺ ψημένη σχεδὸν στεγνὴ. Τὴν προσοχὴ μου τράβηξε τὸ ψαρονέφρι τὸ ὁποῖο ἦταν κομμένο στὰ τρία ,στημένο ὃμορφα, περιχυμένο μὲ κάποιο καφεκόκκινο ὑδαρὲς ὑγρὸ καὶ στὴν ἄλλη ἄκρη τὰ ζυμαρικὰ. Για τὸ μαστέλλο Χίου οὔτε λόγος νὰ γίνεται.Προσπάθησα νὰ ξαναδῶ στὸν κατάλογο τὴν περιγραφὴ αὐτοῦ τοῦ πιάτου γιατὶ πίστεψα ὃτι εἶχε γίνει λάθος στὴν παραγγελία.Ἐνδιαφέρθηκε καὶ τὸ προσωπικὸ τοῦ ἑστιατορίου καὶ στὸ ἐρώτημὰ μου μὲ διαβεβαίωσαν ὃτι ὀρθῶς εἶχα παραγγείλει.Ἐγὼ ἔμεινα μὲ τὴν ἀπορία τοῦ μαστέλλου Χίου. Γιατὶ νὰ τὸ ἀναφέρουν ἀφοῦ δὲν ὑπῆρχε οὔτε ἴχνος ἀπ’ αὐτὸ στὸ πιάτο, ἀλλὰ καὶ οὔτε ἴχνος γεύσεως τοῦ μοναδικοῦ αὐτοῦ τυριοῦ μὲ Προστατευόμενη Ὀνομασία Προελεύσεως ; Τὸ καφεκόκκινο ὑδαρὲς ὑγρὸ ποὺ κάλυπτε ἐλαφρῶς τὸ ψαρονέφρι δὲν ἦταν οὔτε τὸ γνωστὸ ἀγγλικὸ gravy ,ἀλλὰ δὲν εἶχε οὔτε καὶ τὴν γεύση κάποιας γνωστῆς σάλτσας.Ἐντελῶς ἄγευστο ἔμοιαζε μὲ τὰ ὑγρὰ αὐτὰ ποὺ χρησιμοποιοῦν στὴν φωτογράφιση κάποιων πιάτων μὲ μαγειρεμένο φαγητὸ ποὺ ὃμως δὲν εἶναι μαγειρεμένο. Παρουσιάζεται ὃμως ὄμορφο στὴν φωτογραφία. Πέρασε ἀπὸ τὸ μυαλὸ μου καὶ κάποια σάλτσα ποὺ ἔφτιαχναν τὰ παλιὰ τὰ χρόνια κάποιοι καραβίσιοι μάγειρες γιὰ νὰ ξεγελοῦν τοὺς ἐπιβάτες στὰ περίφημα καραβίσια ἑστιατόρια.Μέσα στὶς σκέψεις αὐτὲς γιὰ τὸ ἔγχρωμο αὺτὸ ἔμβαμμα (τὴν σάλτσα δηλαδὴ) ἔρχεται καὶ ὁ καθ’ ὃλα εὐγενέστατος maître ὁ ὁποῖος ἀφοῦ ἔμαθε γιὰ τὸ γεγονὸς τοῦ «ἀνύπαρκτου» μαστέλλου Χίου,μᾶς διαβεβαίωσε ὃτι ὁ chef ἔβαλε τὸ περίφημο αὐτὸ τυρὶ, ἀλλὰ πιθανὸν κατὰ τὸ ψήσιμο τοῦ φιλέττου νὰ ἔλειωσε.Ὃλα πιθανὰ.Τὸ ψαρονέφρι εἶχε πράγματι μία ὁπὴ κατὰ μῆκος του, ἡ ὁποία ἔδινε τὴν ἐντύπωση τῶν καλῶν προθέσεων τοῦ chef , ἀλλὰ ἀπὸ τὸ μαστέλλο Χίου οὔτε ἴχνος.Ἡ εὐγένειὰ του καὶ ἡ δικὴ μου δὲν μοῦ ἐπέτρεψε νὰ ἀμφισβητίσω τὰ λεγόμενὰ του. Ἡ θέα τῆς πολυπαθοῦς φωτισμένης Ἀκροπόλεως κάλυπτε ὃλες τὶς ἀτέλειες τοῦ φαγητοῦ καὶ τοῦ χώρου. Κοίταξα τριγύρω μου καὶ σκέφτηκα αὐτοὺς τοὺς ἄμοιρους τοὺς ξένους.Τὶ τρῶνε πληρώνοντας πανάκριβα τὰ ἄγευστα αὐτὰ πιάτα τῆς διεθνοῦς ἤ ἑλληνικῆς κουζίνας, ἑνὸς πεντάστερου (*****) ξενοδοχείου ;Ἴσως φεύγοντας νὰ θυμοῦνται μόνον τὴν φωτισμένη Ἀκρόπολη.Εὐτυχῶς ποὺ οἱ πρόγονοὶ μας κάτι μᾶς ἄφησαν γιὰ νὰ τοὺς θυμούμαστε.


Μ’ αύτὲς τὶς σκέψεις ἔφθασε καὶ ἡ στιγμὴ τοῦ ἐπιδορπίου.Ζήτησα τὸν κατάλογο.Μεταξύ τῶν γνωστῶν διεθνῶν γλυκῶν ἐκτὸς ἀπὸ τὴν Crème brûlée ὑπῆρχε καὶ ἡ ἑλληνικώτατη panna cotta μὲ γεύση μαστίχας Χίου. Ζήτησα μία Crème brûlée καὶ μία panna cotta .Μιὰ πού δὲν γεύτηκα τὸ μαστέλλου Χίου, τουλάχιστον λίγη γεύση μαστίχας καλό θὰ ἔκανε.Ὁ maître πάντα εὐγενικὸς μᾶς εἶπε ὁτι τὰ ἐπιδόρπια ἦταν προσφορὰ τοῦ ἑστιατορίου.Τὸν εὐχαρίστησα θερμῶς γιὰ τὴν προσφορὰ καὶ τοῦ ὑποσχέθηκα ὃτι θὰ ἔκανα τὴν δοκιμὴ τοῦ μαστέλλου Χίου στὴν κουζίνα μου. Ἄν τὸ μαστέλλο Χίου δὲν ἐξαφανιζόταν ἀπὸ τὸ κέντρο τοῦ φιλέττου κατὰ τὴν διάρκεια τοῦ ψησίματος θὰ τοῦ ἔστελνα τὶς φωτογραφίες.

Ἔκανα πράγματι τὴν δοκιμὴ.Χωρὶς πολλὰ στολίδια στὸ πιάτο τὶς παρακάτω φωτογραφίες τὶς ἀφιερώνω στὸν chef πού προσπάθησε ἀλλὰ ἡ συνταγὴ τοῦ βγῆκε καραβίσια.Κρῖμα ὃμως γιατὶ οἱ παλάτες πληρώνουν τιμὲς πανάκριβες γιὰ τὰ πειράματα τοῦ chef.
















Παραθέτω κατωτέρω τὰ «ἐλαφρῶς» ἀνορθόγραφα ἀπὸ τὴν ἐπίσημη ἱστοσελίδα τοῦ Ξενοδοχείου

σχετικὰ μὲ τὰ προσφερόμενα :


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΜΠΑΡ

Το Divani Palace Acropolis διαθέτει πολλές γαστριμαργικές επιλογές για κάθε γούστο και περίσταση - από ένα χαλαρό ποτό στην πισίνα, μέχρι ένα πολυτελές συμπόσιο στο roof garden. Τα εστιατόριά μας σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν, αφού συνδυάζουν το εντυπωσιακό περιβάλλον με την μοναδική εξυπηρέτηση.


Roof Top Bar-Restaurant “Σωκράτης

Κατά τη διάρκεια του της καλοκαιρινής περιόδου, ζήστε την εμπειρία ενός εξαιρετικού γεύματος στο θαυμάσιο Roof Top Bar-Restaurant “Σωκράτης”, απολαύστε Ελληνικές και διεθνής γεύσεις, ποτά και κοκτέιλ με θέα στην Ακρόπολη που κόβει την ανάσα.


Σ' ἐσᾶς τὰ σχόλια!!!!!!













Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Olive Graden ,ὁ Άριστείδης & τὸ ἀπαράδεκτο φαγητὸ ISO

Τὸ Olive garden , ὁ Ἀριστείδης & τὸ ἀπαράδεκτο φαγητὸ ISO.





ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000





Κάποιοι φίλοι ἀπὸ τὸ ἐξωτερικὸ ἔφθασαν στὴν Ἀθήνα μετὰ ἀπὸ πολλὰ χρόνια ἀπουσίας.
Βρεθήκαμε στὸ κέντρο τῆς πόλεως καὶ τὶ θυμήθηκαν οἱ ἀφιλότιμοι. Τὸν Ἀριστείδη!!!! Τὶ ἐστὶ Ἀριστείδης ;


Χρειάζεται μία μικρή παρένθεση γιὰ νὰ φθάσουμε στὸ θέμα μας. Ὁ Ἀριστείδης ἦταν ἓνας διαμόνιος Ἑλληνοκαναδοαμερικανὸς ὁ ὁποῖος πρὶν ἁρκετὰ χρόνια, ὃταν ἀκόμη δὲν κληροφοροῦσαν οἱ «Χρυσοὶ σκοῦφοι» καὶ τὰ «Βραβεῖα Γκουρμέ» στὴν Πρωτεύουσα τῆς Ἑλλάδος ,εἶχε τὴν ἰδέα νὰ ὀργανώσει στὴν ταράτσα τοῦ Ξενοδοχείου Τιτάνια, στὸ κέντρο τῶν Ἀθηνῶν τὸ ἑστιατόριο Olive garden.


Ἔτσι ἀφοῦ ἀνέβασε στὴν ταράτσα τοῦ ὡς ἄνω ξενοδοχείου μερικὲς ἀνθισμένες αἱωνόβιες ἐλιὲς, ναὶ ὃπως τὸ ἀκοῦτε. Ἐτοίμασε ἓνα καταπληκτικὸ ἑστιατόριο, πρωτοποριακὸ γιὰ τὰ ἑλληνικὰ δεδομένα καὶ σὰν περιβέλλον καί σὰν φαγητὸ καὶ σὰν ἐξυπηρέτηση.Δὲν θυμᾶμε πόσο καιρὸ κράτησε αὐτὸ τὸ θαῦμα στὴν ταράτσα τοῦ Τιτάνια.Πάντως θυμᾶμε ὃτι μὲ τοὺς φιλοξενούμενους αὐτοὺς εἴχαμε φάει τὴν ἐποχὴ τοὺ Ἀριστείδη καὶ τὸ δεῖπνο ἦταν περίφημο. Ὁ Ἀριστείδης ἔφυγε γιὰ τὰ Ἐμιράτα γιὰ νὰ ὁργανώσει ἓνα ἄλλο Olive garden καὶ σιγὰ-σιγὰ ἐπῆλθε καὶ ὁ μαρασμὸς στὴν ταράτσα τοῦ κήπου τῶν ἐλαιῶν.









Πέρασε καιρὸς καὶ τὸ ξενοδοχεῖο Τιτάνια ἀναβαθμίστηκε ,πῆρε 5 άστέρια καὶ ISO γιὰ τὶς ὑπηρεσίες του.Τὸν τελευταῖο καιρὸ συνηθίζεται βλέπετε νὰ πέρνουν πολλοὶ καὶ πολύ ISO ἀλλὰ δὲν ξέρουν φαίνεται τὶ νὰ τὸ κάνουν.


Ἐδῶ πρέπει νὰ κλείσω τὴν παρένθεση γιὰ τὸν Ἀριστείδη.


Οἱ φιλοξενούμενοι θυμήθηκαν λοιπόν τὸν δαιμόνιο Ἀριστείδη καὶ τὸ Olive garden καὶ ἔτσι ἀποφασίσαμε νὰ πᾶμε γιὰ δεῖπνο ἐκεῖ. Πράγματι ἡ θέα ἀπὸ τὴν ταράτσα φανταστικὴ. Ἀπέναντί μας ἡ ταλαιπωρημένη Ἀκρόπολις φωτισμένη. Ὁ κῆπος τῶν ἐλαιῶν σὲ πολύ καλή κατάσταση. Τὸ χαμόγελο τοῦ προσωπικοῦ καταπληκτικὸ. Οἱ τιμὲς ἐξωφρενικὲς.Κοίταξα μήπως ἐκτὸς ἀπὸ τὰ 5 ἀστέρια τοῦ ξενοδοχείου τὸ ἑστιατόριο εἶχε λάβει κάποιο ἄστρο ( * ) MICHELIN. Δὲν φαινόταν κάτι τέτοιο. Tagliatelle μὲ σὼς 22.00 ευρὼ, ἴσως ἐπειδὴ ἦταν ὁλικῆς ἀλέσεως!!!. Ψαρονέφρι μὲ ψητὰ χορταρικὰ 36.00 ευρὼ.Οἱ φίλοι μὲ κοίταξαν λίγο περίεργα. Παραγγείλαμε. Τὸ δικὸ μου ψαρονέφρι ἦταν σχετικὰ καλοψημένο μὲ ἓνα περίεργο ὑδαρὸ συνοδευτικὸ.Τά χορταρικὰ που τὸ συνόδευαν ὃμως ἦταν πράγματι ISO!!!!!!!!ΠΡΟΚΑΤ, βγαλμένα ἀπὸ κάποιο ψυγεῖο. Εἰδικὰ οἱ δύο φέττες μελιτζάνας, προ-τηγανισμένες(;), προ-ψημένες(;), πάντως κολλημένες μεταξύ τους ἀπὸ τὸ στίβαγμα σὲ κάποιο τάπερ στὸ ψυγεῖο. Παρ’ὃλη τὴν καλὴ θιάθεση καὶ τὸ χαμόγελο τῶν ὑπαλλήλων τοῦ ἑστιατορίου ψάχνω νὰ βρῶ τὶ ἔκανε στὸ πιάτο αὐτὸ νὰ φθάνει στὸ ποσὸ τῶν 36.00 ευρὼ. Πιθανόν τὸ στήσιμο(μὲ ὃλες του τὶς σημασίες τῆς λέξεως) τῶν ὑλικῶν ἐπὶ τοῦ πιάτου!!!.


Δύο Ἰάπωνες δίπλα μας(σὲ ταξείδι τοῦ μέλιτος) μᾶς παρακάλεσαν νὰ τοὺς τραβήξουμε μία φωτογραφία μὲ φόντο τὴν φωτεισμένη Ἀκρόπολη.Πιάσαμε τὴν κουβέντα καὶ μάθαμε ὃτι ἐρχόταν ἀπὸ τὴν Ρώμη.Ἀπὸ ὃτι μᾶς διηγηθήκαν ἔμεναν σὲ ἀντίστοιχο ξενοδοχεῖο γιὰ λίγες ἡμέρες ἀλλὰ οἱ τιμὲς ἦταν κατὰ ἓνα τρῖτον(1/3) φθηνότερες καὶ ἐξυπηρέτηση , ποιότητα καὶ παρουσίαση τῶν φαγητὼν παρασάγγας ἀνώτερη.Τοὺς ρώτησα ἄν ἔγραφε κάπου ὃτι τὸ ξενοδοχεῖο τους στὴν Ρώμη διέθετε ISO. Δὲν εἶχε πέσει στὴν ἀντίληψὴ τους κάτι τέτοιο.Φαίνεται ὃτι δὲν διέθεται ISO καὶ γι’αὐτὸ εἶχε καλύτερες τιμὲς καὶ καλύτερη ποιότητα.


Οἱ φίλοι ἀπὸ τὸ ἐξωτερικὸ δὲν εἶπαν τίποτα ἄλλο.Θυμηθήκαμε ὃλοι μαζύ τὸν Ἀριστείδη καὶ ἔτσι ἔκλεισε εὐχάριστα ἡ βραδυὰ μας.


Παραλίγο νὰ τὸ ξεχάσω. Στὸ τέλος τοῦ καταλόγου καὶ κάτω δεξιὰ, χαμηλὰ-χαμηλὰ, ἔγραφε ὃτι τὸ κατάστημα ἀνήκει στὴν κατηγορία «πολυτελείας» καὶ ὃτι ἀκόμη τὰ ψωμάκια (θυμηθῆτε αὐτὰ τοῦ “Pandelihttp://vraveiontiskouradas.blogpost.com/2009/02/pandeli.html ) κατ’ ἄτομο στοιχίζουν 3.50 ευρὼ παρακαλῶ, γιατὶ συνοδεύονται καὶ ἀπὸ ἐμβάμματα(σαλτσοῦλες)καὶ διατίθενται κατόπιν αἰτήσεως τοῦ πελάτου.Ε, κάτι εἶναι κι’αὐτὸ !!!!!.