ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΠΙΤΣΑ(PIZZA) ΜΕ ΜΟΛΥΒΔΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!!!
Παραθέτουμε τὸ κατωτέρω ἄρθρο ὃπως παρουσιάζεται στὴν ἀκόλουθη διεύθυνση:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=234367
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Φάγαμε μόλυβδο άνευ ελέγχου
Της ΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΠΑ-ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ rpsoul@enet.gr
Ακρως επικίνδυνο για τον καταναλωτή είναι το πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό σύστημα ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά. Απόδειξη, η διανομή 435.000 συσκευασιών πίτσας που διατέθηκαν στην αγορά οι οποίες, εν αγνοία ακόμη και της εταιρείας, περιείχαν αυξημένα επίπεδα μολύβδου!
Οι δημόσιες υπηρεσίες πήραν δείγμα προς έλεγχο τον περασμένο Μάρτιο και το έστειλαν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ) τον Ιούλιο ενώ ο ΕΦΕΤ αγνοεί ακόμη το θέμα! Ας παρακολουθήσουμε πώς εξελίχθηκε η υπόθεση.
Στις 22/3/2010 η Νομαρχία Αθηνών (διεύθυνση Εμπορίου Νοτίου Αττικής) κάνει δειγματοληψία και στις 28/7/2010 στέλνει προς εξέταση στο ΓΧΚ το πατόχαρτο της Pizza Fan (τετράγωνο φύλλο κυματοειδούς χαρτιού που ακουμπά η πίτσα). Στις 4/8/2010 τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το δείγμα είναι στην περιεκτικότητα σε κάδμιο και υδράργυρο σύμφωνο με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών άρθρο 24. Αντίθετα, το δείγμα δεν είναι κανονικό στην περιεκτικότητά του σε μόλυβδο. Η κυματοειδής στρώση του χαρτιού που ακουμπούν οι πίτσες βρέθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους να έχει μόλυβδο 4,7 φορές ή 470% πάνω από το όριο (δηλαδή, 0,0141 mg μολύβδου ανά επιφάνεια 10x10 εκατοστών), ενώ η επίπεδη στρώση του χαρτιού, επί του οποίου είναι κολλημένη η κυματοειδής επιφάνεια, έχει μόλυβδο 4,2 φορές ή 420% πάνω από το όριο (δηλαδή, 0,0125 mg μόλυβδο ανά επιφάνεια 10x10 εκατοστών).
Η Νομαρχία Αθηνών πληροφορεί το υποκατάστημά της στη Βοιωτία, το οποίο, με τη σειρά του, εντόπισε ότι παραγωγός των χαρτιών ήταν η βιομηχανία επεξεργασίας χάρτου Αλέξανδρος Αραβίδης Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε, με έδρα τα Σκούρτα Δερβενοχωρίων Βοιωτίας.
Το άρθρο 24 είναι σαφές για τις χάρτινες συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Τα χαρτιά πρέπει να είναι πρωτογενή και όχι ανακυκλωμένα. Το ζεστό ζυμάρι της πίτσας είναι γεμάτο υδρατμούς και συνεπικουρούν σε αυτό τα λιπαρά και χυμώδη υλικά της, τα οποία διαπερνούν εύκολα το ανακυκλωμένο χαρτί συμπαρασύροντας στοιχεία επικίνδυνα για τον καταναλωτή.
Ο Α. Αραβίδης, σε υπεύθυνη δήλωση που έκανε στη Νομαρχία Αθηνών, αναφέρει: «Παραδώσαμε στις αποθήκες BALAUF στον Ασπρόπυργο κατόπιν παραγγελίας από την Pizza Fan 436.800 πάτους και οι οποίοι όπως με διαβεβαίωσαν έχουν πλέον καταναλωθεί».
Πήραμε από τη Διεύθυνση Εμπορίου (Νομαρχία Αθηνών) τα πιστοποιητικά του κ. Αραβίδη, όπου αναγράφεται ότι εισάγει Testliners χαρτί. (Οι όροι είναι διεθνείς, Testliners ονομάζονται τα χαρτιά που παράγονται από ανακυκλωμένο χαρτί, αντίθετα Kraftliner ονομάζονται αποκλειστικά τα πρωτογενή, που παράγονται από κυτταρίνη δέντρων).
Ρωτήσαμε τον Α. Αραβίδη πώς βρέθηκε ο μόλυβδος και γιατί τα πιστοποιητικά γράφουν Testliners. «Το ζήτημα είναι τυπικό και όχι ουσιαστικό. Στην Ελλάδα δεν παράγουμε ανακυκλώσιμο χαρτί. Εμείς το φέρνουμε από τη Γερμανία σε ρολά. Το ανακυκλώσιμο χαρτί είναι επεξεργασμένο και πλυμένο σε ειδικά πλυντήρια για να λευκανθεί. Μη θεωρήσετε ότι υπάρχει κάποια διαφορά στην τιμή, κοστίζει 550 ευρώ ο τόνος και λίγο ακριβότερο είναι το πρωτογενές. Ο προμηθευτής μού είπε ότι για τη γερμανική νομοθεσία η περιεκτικότητα μολύβδου που διαπιστώσαμε δεν είναι επικίνδυνη. Το πρόβλημα προκύπτει γιατί η ελληνική νομοθεσία δεν είναι εναρμονισμένη με αυτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε γιατί δεν ζήτησε να προμηθευτεί χαρτί που να είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του άρθρου 24 ΚΤΠ της Ελλάδας: «Δεν γνώριζα το άρθρο 24 και τις δεσμεύσεις που επιβάλλει. Οποιος παθαίνει μαθαίνει, τώρα θα το εφαρμόσουμε». Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία του έχει Πιστοποιητικό Διαχείρισης Ποιότητας ISO 2001.
Απευθυνθήκαμε και σε εταιρεία εισαγωγέων χαρτιού, όπου ο υπεύθυνος μας εξήγησε ότι το πιστοποιητικό της εισαγωγής χαρτιού, για να θεωρείται κατάλληλο για τρόφιμα, πρέπει να αναφέρεται ως πιστοποιητικό κατάλληλο για τροφές (certificate of food approval).
Η Ζωή Μούσια, από τη διεύθυνση εργαστηριακών ελέγχων του ΕΦΕΤ, παραδέχεται ότι η ελληνική νομοθεσία δεν είναι εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή. «Οι αγοραστές πρέπει να ζητούν από τους προμηθευτές τους να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία μας. Επίσης, βάσει του νόμου 1935/16 χρειάζεται πιστοποιητικό συμμόρφωσης. Υπάρχουν διάφορες ονομασίες, π.χ. certificate of food approval».
HPizza Fan σε επιστολή της γνωστοποιεί: «Η εταιρεία προέβη άμεσα σε αποκλεισμό του προμηθευτή για τον πάτο του κουτιού πίτσας που χρησιμοποιούσε. Ταυτόχρονα, αποσύραμε όλες τις παρτίδες με το σχετικό υλικό από όλα τα καταστήματα Αττικής και περιφέρειας».
Στη συνάντηση που είχαμε με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Χ. Τρύφο και τον υπεύθυνο τροφίμων και πιστοποίησης Π. Καμπουρίδη της πίτσας FAN, πληροφορηθήκαμε ότι η Νομαρχία Αθηνών τούς ενημέρωσε πολύ αργά για το γεγονός: «Ενημερωθήκαμε με ένα απλό τηλεφώνημα το μήνα Σεπτέμβριο, ακόμη δεν μας έχει αποσταλεί έγγραφο. Αρχίσαμε διεργασία απόσυρσης αλλά όσα αφορούσαν την παραγωγή του Μαρτίου είχαν όλα καταναλωθεί. Αλλωστε πέρασε ένα πεντάμηνο! Μέχρι την ανεύρεση νέου προμηθευτή για κατάλληλο χάρτινο πάτο, θα κάνουμε χρήση αποκλειστικά του κουτιού πίτσας το οποίο φέρνει τα κατάλληλα πιστοποιητικά».
Επισκεφθήκαμε κατάστημα της Pizza Fan στα Πατήσια, όπου τη στιγμή που τοποθετούσε ο υπάλληλος την πίτσα στο κουτί ο συνάδελφος του τον ρώτησε: «Δεν θα βάλεις πατόχαρτο;» «Από χθες έχουμε εντολή από τη διεύθυνση να μην βάζουμε».
Ο καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Χ. Γεωργίου εξηγεί πόσο επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία είναι ο μόλυβδος!
Ο μόλυβδος είναι τοξικός για όλα τα όργανα του ανθρώπου. «Ο μόλυβδος απορροφάται από το δέρμα και κυρίως από το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό σύστημα. Η τοξικότητά του επεκτείνεται στο νευρικό (το πιο ευαίσθητο), γαστρεντερικό, αιμοποιητικό, νεφρικό, αναπαραγωγικό σύστημα και στα οστά, ενώ έχει ενοχοποιηθεί για καρκίνο στομάχου, πνευμόνων και ουροδόχου κύστης.
Το "ασφαλές" όριό του είναι κάτω από τα 10 μικρογραμμάρια ανά 1 δέκατο του λίτρου αίματος, αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται ασφαλές όριο για τα παιδιά, λόγω του ότι βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Οι τοξικές συνέπειες είναι πιο έντονες στα παιδιά που το πεπτικό τους σύστημα τον απορροφά 4 με 5 φορές αποτελεσματικότερα από των ενηλίκων».
Μπορεῖτε ἐπίσης νὰ διαβάσετε:
http://kataggeilte.blogspot.com/2010/07/blog-post_770.html#more
"Τσένταρ με ....μούχλα"
Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010
Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
Top chef, Master chef, Chef στον αέρα
Πολλὴ κουζίνα στά χωρικά μας ὓδατα… θὰ τρῶμε καλύτερα;
Σχεδὸν ὃλα τα κανάλια διαφημίζουν ότι στὰ νέα τους προγράμματα , στὴν ἀρχὲς Φθινοπώρου θὰ ἔχουν καὶ κάποιο θέαμα σχετικὸ μὲ τὴν κουζίνα καὶ τὴν μαγειρικὴ.’Αναφέρουμε τίτλους:
Master chef , Top chef, Chef στόν ἀέρα, κλπ.
Ἐλπίζουμε ότι μετὰ ἀπὸ ὃλα αὐτὰ τὰ Master καὶ τὰ Top κάτι θὰ μάθουν καὶ οἱ δικοὶ μας τεβερνιάρηδες καὶ ἑστιάτορες καὶ θὰ τρῶμε καὶ ἐμεῖς κάποιο φαγάκι τῆς προκοπῆς ὃταν πηγαίνουμε ἐκτὸς σπιτιοῦ γιὰ φαγητὸ.
Master chef , Top chef, Chef στόν ἀέρα, κλπ.
Ἐλπίζουμε ότι μετὰ ἀπὸ ὃλα αὐτὰ τὰ Master καὶ τὰ Top κάτι θὰ μάθουν καὶ οἱ δικοὶ μας τεβερνιάρηδες καὶ ἑστιάτορες καὶ θὰ τρῶμε καὶ ἐμεῖς κάποιο φαγάκι τῆς προκοπῆς ὃταν πηγαίνουμε ἐκτὸς σπιτιοῦ γιὰ φαγητὸ.
Ετικέτες
Chef στόν αέρα,
Master chef,
Top chef
Σάββατο 26 Ιουνίου 2010
Το Πέτρινο & το Καλαμάκι της Κυρα Σούλας
Τὸ “Πέτρινο” Καλαμάκι τῆς κυρὰ - Σούλας!!! & Τὸ Πέτρινο(...ἀπὸ τὸ ἀρχεῖο μου)
Πρὶν ἀπὸ λίγες ἡμέρες βρέθηκα στὴν γωνία Ἀκαδημίας & Θεμιστοκλέους στὸ κέντρο τῶν Ἀθηνῶν. Ἀπέναντὶ μου εἶδα τὸ νεοκλασικὸ κτίριο ὃπου στεγάζεται τὸ μεζεδοταβερνοεστιατόριο «Πέτρινο».
Πρὶν ἀπὸ λίγες ἡμέρες βρέθηκα στὴν γωνία Ἀκαδημίας & Θεμιστοκλέους στὸ κέντρο τῶν Ἀθηνῶν. Ἀπέναντὶ μου εἶδα τὸ νεοκλασικὸ κτίριο ὃπου στεγάζεται τὸ μεζεδοταβερνοεστιατόριο «Πέτρινο».
Ἀπὸ τὴν πλευρᾶ τῆς ὁδοῦ Ἀκαδημίας εἶδα μετὰ ἐκπλήξεως καὶ μία νέα ἔνδειξη ἐπὶ τοῦ ἰδίου κτηρίου ποὺ στεγάζεται τὸ «Πέτρινο». Γραμμένη μὲ θαλασσιὰ γράμματα ἔγραφε: «Τὸ Καλαμάκι τῆς Κυρὰ-Σούλας».
Kάνοντας αὐτὲς τὶς σκέψεις θυμήθηκα ἓνα παλιὸ ἄρθρο τοῦ Χρήστου Ἀποστολίδη σχετικὸ μὲ τὸ «Πέτρινο». Ἐπιστρέφοντας στὴν ἓδρα μου καὶ ψάχνοντας στὸ ἀρχεῖο μου βρῆκα στὸ τεῦχος Νο.18 τοῦ 1991 τοῦ περιοδικοῦ ΓΕΥΣΗ τὸ σχετικὸ ἄρθρο ποὺ παραθέτω κατωτέρω δίχως καμμία ἀλλαγὴ.
… «Ονομάζεται ΠΕΤΡΙΝΟ και σίγουρα αν τελικά θελήσετε να το επισκευθείτε, πρέπει να κάνετε την καρδιά σας…πέτρα! Διότι το ούζο και οι ανάλογοι μεζέδες θα σας σερβιριστούν από γκαρσόνια με κοκκινα γελέκα, ενώ τα πόδια σας θα βουλιάζουν σε παχιά κατακόκκινα χαλιά!
Ο τιμοκατάλογος είναι ευρέος φάσματος - από γαύρο μέχρι αστακό «τερμιντό» καί όχι τερμιντόρ καί χέλια, αυγοτάραχο καί στρείδια μέχρι ορτύκια, αμελέτητα καί ροκφόρ σαγανάκι – καί αν η ποιότητα των ειδών του ήταν τόσο ευσυνείδητη όσο οι τιμές του, θα ήμουν πρόθυμος να παραβλέψω τό «κίτς»του περιβάλλοντος.
Εδώ πρόκειται γιά κοφτήριο όπως λέι ο λαός, όπου δύσκολα βρίσκεις τραπέζι. Τα πρόθυμα , είναι η αλήθεια, γκαρσόνια κάνουν ό,τι μπορούν να σας εξυπηρετήσουν, αλλά σίγουρα δέν μπορούν να καλύψουν τήν έλλειψη επαρκούς εξαερισμού.
Καί ας έρθουμε στο περιεχόμενο των πιάτων που κατά τον Στεργίδη, κυρίως, ενδιαφέρει. Κάτι πριν ξεκινήσω: τα πιάτα μην περιμένετε να σας έρθουν με λογική σειρά – κρύα, ζεστά, κρεατικά, ψαρικά – διότι το κατάστημα υποθέτει και ισως βάσιμα ότι εσείς και η παρέα σας θα πέσετε με τα μούτρα άναρχα να «σαβουρώσετε». Έχουμε, λοιπόν, και λέμε! Χταπόδι στα κάρβουνα ή ψητό τελοσπάντων, που έχασε κάθε ουσία σε προηγηθέν βράσιμο. Φάβα χωρίς κρεμμύδι και ρίγανη έστω σαν και σαν δυνατότητα στο πλάι. Καλαμαράκια γεμιστά σκληρούτσικα, γαρνιρισμένα με πατάτες… τηγανιτές. Σπλήνα γεμιστή σκληρούτσικη, καταδυναστευμένη από το σκόρδο. Η σεφταλιά δεν ξεχώριζε από τό συνηθισμένο μπιφτέκι, ενώ δυσδιάκριτη ήταν και η παρουσία μπόλιας που όταν υπάρχει πλουτίζει την υφή και τη γεύση αυτού του χαρακτηριστικού πιάτου της Κύπρου. Και τέλος ας έρθουμε στο «κλού» της περιπτώσεως. Στον αστακό «τερμιντό(ρ)».
Ελληνική συμβολή στο κλασικό αυτό πιάτο της μεγάλης Γαλλικής κουζίνας, ψιλοκομμένη γαρίδα –στον … αστακό –και μπέικον με πράσινη πιπεριά σε κρέμα μπεσαμέλ, λασποειδούς μορφής και υφής. Αν είναι δυνατόν καλοί μου άνθρωποι, να μεγαλουργεί τόσο πολύ η υπεραπλούστευση των πάντων σ’ αυτόν τον τόπο»...
Αὐτὰ ἔγραφε ὁ κριτικὸς γεύσεως τὸ 1991. Μέχρι σήμερα μὴ νομίζεται ὃτι ἔχουν ἀλλάξει πολλὰ.Τὸ «Πέτρινο» παραμένει ἐκεῖ καὶ ὃλα αὐτὰ τὰ χρόνια και μὲ τὴν «βοήθεια» τῶν “ἄναρχων” πελατῶν του ποὺ “ σαβουρώνουν “ τὰ πάντα «μεγάλωσε». Ἔτσι ἄλλα 2 «Πέτρινα» στὰ Βόρεια καὶ Νότια προάστεια σὺν τὸ νεότευκτο «Πέτρινο Σουβλάκι τῆς Κυρά-Σούλας» ἦλθαν νὰ προστεθοῦν τὰ τελευταῖα χρόνια μιᾶς καὶ οἱ συνήθειες τῶν συμπατριωτῶν μας δυστυχῶς οὐδόλως ἔχουν ἀλλάξει πρὸς τὸ καλύτερο.
… «Ονομάζεται ΠΕΤΡΙΝΟ και σίγουρα αν τελικά θελήσετε να το επισκευθείτε, πρέπει να κάνετε την καρδιά σας…πέτρα! Διότι το ούζο και οι ανάλογοι μεζέδες θα σας σερβιριστούν από γκαρσόνια με κοκκινα γελέκα, ενώ τα πόδια σας θα βουλιάζουν σε παχιά κατακόκκινα χαλιά!
Ο τιμοκατάλογος είναι ευρέος φάσματος - από γαύρο μέχρι αστακό «τερμιντό» καί όχι τερμιντόρ καί χέλια, αυγοτάραχο καί στρείδια μέχρι ορτύκια, αμελέτητα καί ροκφόρ σαγανάκι – καί αν η ποιότητα των ειδών του ήταν τόσο ευσυνείδητη όσο οι τιμές του, θα ήμουν πρόθυμος να παραβλέψω τό «κίτς»του περιβάλλοντος.
Εδώ πρόκειται γιά κοφτήριο όπως λέι ο λαός, όπου δύσκολα βρίσκεις τραπέζι. Τα πρόθυμα , είναι η αλήθεια, γκαρσόνια κάνουν ό,τι μπορούν να σας εξυπηρετήσουν, αλλά σίγουρα δέν μπορούν να καλύψουν τήν έλλειψη επαρκούς εξαερισμού.
Καί ας έρθουμε στο περιεχόμενο των πιάτων που κατά τον Στεργίδη, κυρίως, ενδιαφέρει. Κάτι πριν ξεκινήσω: τα πιάτα μην περιμένετε να σας έρθουν με λογική σειρά – κρύα, ζεστά, κρεατικά, ψαρικά – διότι το κατάστημα υποθέτει και ισως βάσιμα ότι εσείς και η παρέα σας θα πέσετε με τα μούτρα άναρχα να «σαβουρώσετε». Έχουμε, λοιπόν, και λέμε! Χταπόδι στα κάρβουνα ή ψητό τελοσπάντων, που έχασε κάθε ουσία σε προηγηθέν βράσιμο. Φάβα χωρίς κρεμμύδι και ρίγανη έστω σαν και σαν δυνατότητα στο πλάι. Καλαμαράκια γεμιστά σκληρούτσικα, γαρνιρισμένα με πατάτες… τηγανιτές. Σπλήνα γεμιστή σκληρούτσικη, καταδυναστευμένη από το σκόρδο. Η σεφταλιά δεν ξεχώριζε από τό συνηθισμένο μπιφτέκι, ενώ δυσδιάκριτη ήταν και η παρουσία μπόλιας που όταν υπάρχει πλουτίζει την υφή και τη γεύση αυτού του χαρακτηριστικού πιάτου της Κύπρου. Και τέλος ας έρθουμε στο «κλού» της περιπτώσεως. Στον αστακό «τερμιντό(ρ)».
Ελληνική συμβολή στο κλασικό αυτό πιάτο της μεγάλης Γαλλικής κουζίνας, ψιλοκομμένη γαρίδα –στον … αστακό –και μπέικον με πράσινη πιπεριά σε κρέμα μπεσαμέλ, λασποειδούς μορφής και υφής. Αν είναι δυνατόν καλοί μου άνθρωποι, να μεγαλουργεί τόσο πολύ η υπεραπλούστευση των πάντων σ’ αυτόν τον τόπο»...
Αὐτὰ ἔγραφε ὁ κριτικὸς γεύσεως τὸ 1991. Μέχρι σήμερα μὴ νομίζεται ὃτι ἔχουν ἀλλάξει πολλὰ.Τὸ «Πέτρινο» παραμένει ἐκεῖ καὶ ὃλα αὐτὰ τὰ χρόνια και μὲ τὴν «βοήθεια» τῶν “ἄναρχων” πελατῶν του ποὺ “ σαβουρώνουν “ τὰ πάντα «μεγάλωσε». Ἔτσι ἄλλα 2 «Πέτρινα» στὰ Βόρεια καὶ Νότια προάστεια σὺν τὸ νεότευκτο «Πέτρινο Σουβλάκι τῆς Κυρά-Σούλας» ἦλθαν νὰ προστεθοῦν τὰ τελευταῖα χρόνια μιᾶς καὶ οἱ συνήθειες τῶν συμπατριωτῶν μας δυστυχῶς οὐδόλως ἔχουν ἀλλάξει πρὸς τὸ καλύτερο.
Ετικέτες
Το Καλαμακι της κυρα Σούλας,
Το Πετρινο
Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Sardelles ...συνέχεια!!!
Sardelles ...συνέχεια!!!
Ὃλο αὐτὸ τὸ χρονικὸ διάστημα ποὺ δὲν δημοσίευσαμε κάποιο σχόλιο λάβαμε ἀρκετὰ μηνύματα μὲ θέμα τὴν παρότρυνση νὰ συνεχίσουμε, παρ'ὃτι τὰ μέχρι τώρα δημοσιεύματὰ μας ἐνόχλησαν καὶ ἀρκετοὺς ἄλλους.
Μερικὰ μηνύματα ἀναφέρονται στὸ παλαιὸ δημοσίευμὰ μας "Οἱ Χρυσὲς Sardelles" ( http://vraveiontiskouradas.blogspot.com/2009_04_01_archive.html)
σχετικὰ μὲ τὸ φαγητὸ καὶ τὴν περιποίηση.Δημοσιεύουμε ἓνα ἀπ' αὐτὰ ὃπως ἀκριβῶς μᾶς ἔφθασε:
........ο χωρος μεσα που ειναι αντιπαθης, στενος και υπερδηθεν.
οι καθαρες τουαλετες ειναι πια παντου και δεν τις θεωρω υπερ (το αντιθετο βεβαια ειναι κατα)εξω καλυτερα αλλα βαριεμαι να αντιμετωπιζω τις ορδες των μικροπωλητων.
φαι μετριοτατο, εφαγα και εγω εκεινο το χταποδι κονσερβα, υψηλη γαστρονομια με υφος 5-6 καρδιναλιων (ενταξει, οχι 10, μονο 5-6)επισης τσαντιζομαι οταν οι επιταγη του καθως-πρεπισμου επιβαλλει τις σαρδελλες να ειναι φιλεταρισμενες. ειναι εκτος θεματος, η αισθησή τους χανεται.
Αν εισαι κυριλες να τρως κυριλε ψαρια, ασε κατω τις σαρδελλες του φτωχου λαου.(χωρια βεβαια που με τις μισες σαρδελλες καλυπτεις ολο το πιατο και ειναι αυτο που πουλανε το αστειο: "η ταπεινη σαρδελλα εδω εκτοξευεται σε γαστρονομικα υψη" χιχι)το ιδιο ειναι και με τις χοντοκομμενες σαλατες. και καλα δε χανονται συστατικα και δεν πατσαβουριαζει, οκ.
Η Ρενα της φτελιας, λεει ο θρυλος το εκανε πρωτη. και να τι πετυχε: εντυπωσιακη παρουσιαση, 70% οικονομια στην πρωτη υλη, και λιγοτερη δουλεια στο κοψιμο. οι απανταχου εστιατορες την ευγνωμονουν. εγω σπιτι το κανω γιατι βαριεμαι να κοβωφυσικα πληρωνεις αναλογικα πολλα (περιπου 30 ευρω ) για να νιωσεις τι εστι γαστρονομικο marketing. ειναι και αυτο ενα κερδος................
Ὑπάρχει ἀκόμη ἓνα μήνυμα γιὰ τὶς Sardelles τὸ ὁποῖο θὰ δημοσιεύσουμε λίαν συντόμως.
Ὡς τότε προσοχὴ τὶ τρῶτε καὶ ποὺ τρῶτε.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)