Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009



Ὀρεκτικὰ
Χθὲς & Σήμερα

Τά παλαιότερα χρόνια θεωροῦσαν τὰ ὀρεκτικὰ ὡς ἓνα σύνολο τροφῶν πού τὰ παρουσίαζαν ὃλα μαζί οὓτως ὣστε ὁ καθεὶς θὰ μποροῦσε νὰ διαλέξει καὶ νὰ δοκιμάσει κάποιο ἀπ’αὐτὰ :ὁ σκοπὸς ἦταν νὰ φτιάξει(διεκολύνει) καί ὄχι νὰ χαλάσει τὴν ὄρεξη, ἐν ἀναμονῆ τῶν ἐδεσμάτων που θὰ ἀκολουθούσαν.
Τὰ ὀρεκτικὰ αὐτὰ ἀφοροῦσαν ἐλαφρὲς τροφὲς γιὰ τὶς ὁποῖες δὲν χρειαζόταν πολὺς χρόνος προετοιμασίας ὃπως: φρυγανισμένα ψωμάκια μὲ ρίγανη,ἁλάτι,σκόρδο καὶ λάδι, τυριὰ, σαλάμια, ψαρικὰ ὲπὶ τὸ πλεῖστον σε κονσέρβα καὶ λαχανικὰ φρέσκα ἢ τουρσί.
Τὰ τελευταῖα χρόνια, τὰ ὀρεκτικὰ καταφθάνουν στὸ τραπέζι , ἓνα κάθε φορὰ ὠσὰν νὰ ἐξαρτώταν ἡ ποιότητα ἀπὸ τὴν ποσότητα τῶν ὀρεκτικῶν.

Τέτοιου εἴδους ὀρεκτικὰ ποὺ καταφθάνουν ἓνα κάθε φορὰ ὠθοῦν τοὺς συνδαιτυμόνες νὰ δοκιμάσουν ἀπὸ ὃλα , μὲ ἀποτέλεσμα νὰ ἔχουν φάει ἤδη πολὺ , πρὶν ἀκόμη ἀρχίσουν τὸ πραγματικὸ γεῦμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: