Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ἡ γιορτὴ τῶν ΒΡΑΒΕΙΩΝ GOURMET ξεκινᾶ!



Ἡ γιορτὴ τῶν ΒΡΑΒΕΙΩΝ GOURMET ξεκινᾶ!

Ἐπιτέλους ἔφθασε ἡ στιγμὴ τῶν περίφημων Βραβείων. Ἓνα χρόνο τὰ περιμένουμε.!! Τὶ θὰ ἔκαναν χωρὶς αὐτὰ οἱ καλοφαγάδες; !!!
Οἱ παράγοντες τῶν βραβείων αὐτῶν γράφουν... «-ποτὲ δὲν ἒχει σημασία τὸ status, μόνο τὸ πιάτο! –μὲ ἓναν κοινὸ παρονομαστὴ : τὸ καλὸ φαγητὸ.(!!!) Ἐκεῖνο που φτιάχνεται μὲ ἀγνὰ, φρέσκα ὑλικὰ». (!!!)
Μὲ ποιὸ μέτρο συγκρίσεως (ἀφοῦ δὲν ὑπάρχει) θὰ συγκρίνει ἡ ἐπιτροπὴ τὰ ἑστιατόρια, τὶς ταβέρνες, τὰ οὐζερὶ καὶ τὰ κουτούκια; Δὲν γνωρίζω. Ἡ ἐπιτροπὴ ὂμως θὰ τὰ συγκρίνει καὶ θὰ τὰ βραβεύσει. (!!!!!!!!!!)
Κι’ ἐδῶ θὰ ἤθελα νὰ σταθῶ καὶ νὰ ρωτήσω γιὰ ποιὰ ἁγνὰ ὑλικὰ μιλοῦν; Τὰ περισσότερα ἀπὸ τὰ ἀνωτέρω καταστήματα χρησιμοποιοῦν βούτυρα ἀγνώστου προελεύσεως καὶ συνθέσεως, λάδια ὃπως τὸ μεταλλαγμένο βαμβακέλαιο, ἄλλα λάδια extra-ραφιναρισμένα(γιὰ τὸ δικὸ μας πάντα καλὸ) χαμηλῆς ποιότητος, γιὰ νὰ μὴν ἀναφερθῶ στὰ «σιλικονοῦχα» λάδια τῆς φριτέζας καί τὶς «θανατηφόρες» μαργαρίνες μὲ τὰ καρκινογόνα κορεσμένα καὶ τράνς-λιπαρὰ. Αὐτὰ τὰ καταστήματα μὲ τὰ ἐπικίνδυνα μισοφαγωμένα τηγάνια(ἀπὸ τὴν κακὴ χρήση) ἐξ ἀλουμινίου μὲ τὴν καρκινογόνο επικάλυψη ἀπὸ Teflon καὶ κάθε (-flon).
Ἐνδιαφέρθηκε ποτὲ ἡ ἐπιτροπὴ τῶν ΒΡΑΒΕΙΩΝ GOURMET νὰ μάθει ποιὰ ἀπὸ τὰ προτεινόμενα καταστήματα ἔχουν παρουσιαστεῖ στὸ δικαστήριο μὲ κατηγορὶες γιὰ χρήση ἀλλοιωμένων κρεάτων , ληγμένων ὑλικῶν που τὶς περισσότερες φορὲς δὲν κάνουν οὔτε γιὰ ζωοτροφὲς; Ἔχει ἐπισκεφτεῖ ποτὲ ἡ ἐπιτροπὴ τὴν κουζίνα τῶν καταστημάτων αὐτῶν κατὰ τὴν διάρκεια τῆς χρονιᾶς γιὰ νὰ δεῖ τί χαμὸς γίνεται;
Ποιοὶ εἶναι οἱ σχετικοὶ πρὸς τήν κουζίνα ἄνθρωποι τῆς ἐπιτροπῆς; Αὐτοὶ ἤ οἱ περισσότεροι ἐξ αὐτῶν, που τόσα χρόνια ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα πειραματίστηκαν στοῦ “κασίδη τὸ κεφάλι” κάνοντας κακή ἀντιγραφὴ μερικῶν συνταγῶν τὴς ἰταλικῆς κουζίνας, τῆς γαλλικῆς κουζίνας, τῆς nouvelle, τῆς μοριακῆς , ἔχοντας δημιουργήσει μία κουζίνα ἐμετικὴ σὲ γεύση καὶ τερατώδη σὲ χρώματα καὶ ἀρώματα. Καὶ τὸ χειρότερο ἀπ’ ὃλα εἶναι ὃτι δημιούργησαν καὶ κακούς μαθητὲς. Εἶναι αὐτοὶ που τόσα χρόνια δὲν μπόρεσαν νὰ δώσουν ἓνα σωστὸ ὄνομα στὸ μαγειρευτὸ κριθαράκι καὶ τὸ ὀνόμασαν “κριθαρότο” σὲ ἀντιστοιχία μὲ τὸ ίταλικὸ «ριζότο» (γιὰ νὰ δώσουν κάποια αἴγλη στὸ πιάτο τους ) ἤ αὐτοὶ που ἡ μεγάλη τους φαντασία δὲν τοὺς βοήθησε νὰ βροῦν μία σωστὴ ὀνομασία γιὰ τὸ καψαλιστὸ ψωμὶ , τὴν καψαλιστὴ φέτα ψωμιοῦ καὶ τὴν ἀποκαλοῦν στὸν πληθυντικὸ “μπρουσκέτες” κατὰ τὸ ἰταλικὸ bruschette, (ἑνικός bruschetta, διαλεκτικὸς τῦπος τοῦ bruciare =καίω, καψαλίζω), ἤ αὐτοὶ που μόλις “χθὲς” ἔμαθαν τὶ εἶναι ἡ μαραθόριζα καὶ ἀπὸ φινόκιο(Finocchio) στὰ ἰταλικὰ, τὴν ἀποκαλοῦν στὶς τηλεοπτικὲς τους ἐμφανίσεις φΕνόκιο ἤ καὶ Φινότσιο (ἀμερικανιστὶ;).
Εἶναι λυπηρὸ νὰ μιλᾶμε γιὰ Βραβεῖα, ὃταν ἡ πλειοψηφία τῶν “ἐπαγγελματιῶν”(!) τοῦ χώρου τῆς ἑστιάσεως προσπαθοῦν νὰ μᾶς κατακλέψουν στὸ τελικὸ προσφερόμενο προϊὸν, ἐμπαίζοντὰς μας μὲ τὴν ποιότητα καὶ μὲ τὸ ἐντελῶς ἐρασιτεχνικὸ μέχρι κακὸ σερβις, μὲ κακόκεφους ὡς βλοσυροὺς (καὶ τὶς περισσότερες φορὲς βρώμικους) σερβιτόρους καὶ ποτὲ ἐπαγγελματίες.
Θὰ ἤθελα νὰ γνωρίζω ἄν σ’ αὐτὸ τὸ πανηγύρι τῶν ΒΡΑΒΕΙΩΝ GOURMET ἔχουν ἐμπλέξει καὶ τὴν Κυρία Ἀγλαΐα Κρεμέζη ἡ ὁποία ἀπέχει παρασάγγας ἀπὸ ὃλους αὐτοὺς.
Μήπως θὰ ἔπρεπε ἡ ἐπιτροπὴ νὰ ἀρχίσει νὰ δίνει τὰ βραβεῖα ΠΡΩΤΑ γιὰ τὴν πιὸ καθαρὴ τουαλέττα ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ;

2 σχόλια:

madchemist είπε...

Γεια σου φιλε μου,

Επιτελους και ενα blog που ασχολειται με τα σκουπιδια που μας ταϊζουν τα εκαστοτε ristorante η restaurant η ρεστοραν η οπως θες πεστα!
Ξερεις φυσικα ιτο η συντριπτικη πλειοψηφεια ψωνιζει απο καταστηματα cash & carry (μακρυ, μετρο κλπ).
Οχι οτι αυτο ειναι κακο αλλα οταν στα ορεκτικα βλεπεις "μελιτζανα στα καρβουνα, 5€" και ειναι απο το βαζακι των 2.5 κιλων που κανει 5€ (!) ε, τοτε γυριζουν τα ματιοα σου και δικαιως.

Συνεχισε την καλη δουλεια και να ξερεις οτι θα σε στηριξω οσο μπορω!

Με Εκτιμηση

Madchemist (ονομα και πραγμα!!)

vraveion είπε...

Ευχαριστῶ. Ὃταν ἔχεις χρόνο γράψε μου τὴν ηλεκτρονικὴ διεύθυνσὴ σου γιὰ να σοὺ στείλω πρόσκληση απὸ τὴν " Ἀδελφότητα τῆς Καυτερὴς Πιπεριᾶς".