Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ἡ “γιορτὴ" τῶν ΧΡΥΣΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ !!!!


















Ἡ “γιορτὴ" τῶν ΧΡΥΣΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ !!!!

Πρίν ἀπὸ λίγο καιρὸ ἔγραφα τὰ ἀκόλουθα γιὰ τὰ “περίφημα” Βραβεῖα GOURMET :

…«Ἐπιτέλους ἔφθασε ἡ στιγμὴ τῶν περίφημων Βραβείων. Ἓνα χρόνο τὰ περιμένουμε.!! Τὶ θὰ ἔκαναν χωρὶς αὐτὰ οἱ καλοφαγάδες; !!!
Οἱ παράγοντες τῶν βραβείων αὐτῶν γράφουν... «-ποτὲ δὲν ἒχει σημασία τὸ status, μόνο τὸ πιάτο! –μὲ ἓναν κοινὸ παρονομαστὴ : τὸ καλὸ φαγητὸ.(!!!) Ἐκεῖνο που φτιάχνεται μὲ ἀγνὰ, φρέσκα ὑλικὰ». (!!!)
Μὲ ποιὸ μέτρο συγκρίσεως (ἀφοῦ δὲν ὑπάρχει) θὰ συγκρίνει ἡ ἐπιτροπὴ τὰ ἑστιατόρια, τὶς ταβέρνες, τὰ οὐζερὶ καὶ τὰ κουτούκια; Δὲν γνωρίζω. Ἡ ἐπιτροπὴ ὂμως θὰ τὰ συγκρίνει καὶ θὰ τὰ βραβεύσει. (!!!!!!!!!!)»....
Τὰ ἴδια καὶ ἀπαράλλακτα ἰσχύουν καὶ γιὰ τοὺς ΧΡΥΣΟΥΣ ΣΚΟΥΦΟΥΣ που δοθήκαν χθές βράδυ σε κάθε “ “πικραμένο” ταβερνιάρη καὶ ἑστιάτορα ἀπὸ κάποιους οἱ ὁποῖοι συνεχίζουν ἐπὶ 16 χρόνια τώρα νὰ σκορποῦν ἀφειδῶς καὶ ἐπ’ ἀμοιβῆ.
Κι’ ἐδῶ θὰ ἤθελα νὰ σταθῶ καὶ νὰ ρωτήσω γιὰ ἀκόμη μία φορὰ τὴν ἐπιτροπὴ, Τὶ βραβεύει ;;;; ;

Τὰ περισσότερα ἀπὸ τὰ ἀνωτέρω καταστήματα χρησιμοποιοῦν βούτυρα ἀγνώστου προελεύσεως καὶ συνθέσεως, λάδια ὃπως τὸ μεταλλαγμένο βαμβακέλαιο, ἄλλα λάδια extra-ραφιναρισμένα(γιὰ τὸ δικὸ μας πάντα καλὸ) χαμηλῆς ποιότητος, γιὰ νὰ μὴν ἀναφερθῶ στὰ «σιλικονοῦχα» λάδια τῆς φριτέζας καί τὶς «θανατηφόρες» μαργαρίνες μὲ τὰ καρκινογόνα κορεσμένα καὶ τράνς-λιπαρὰ. Αὐτὰ τὰ καταστήματα μὲ τὰ ἐπικίνδυνα μισοφαγωμένα τηγάνια(ἀπὸ τὴν κακὴ χρήση) ἐξ ἀλουμινίου μὲ τὴν καρκινογόνο επικάλυψη ἀπὸ Teflon καὶ κάθε (-flon).
Ἐνδιαφέρθηκε ποτὲ ἡ ἐπιτροπὴ τῶν ΧΡΥΣΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ νὰ μάθει ποιὰ ἀπὸ τὰ προτεινόμενα καταστήματα ἔχουν παρουσιαστεῖ στὸ δικαστήριο μὲ κατηγορὶες γιὰ χρήση ἀλλοιωμένων κρεάτων , ληγμένων ὑλικῶν που τὶς περισσότερες φορὲς δὲν κάνουν οὔτε γιὰ ζωοτροφὲς; Ἔχει ἐπισκεφτεῖ ποτὲ ἡ ἐπιτροπὴ τὴν κουζίνα τῶν καταστημάτων αὐτῶν κατὰ τὴν διάρκεια τῆς χρονιᾶς γιὰ νὰ δεῖ τί χαμὸς γίνεται;
Ποιοὶ εἶναι οἱ σχετικοὶ πρὸς τήν κουζίνα ἄνθρωποι τῆς ἐπιτροπῆς; Αὐτοὶ ἤ οἱ περισσότεροι ἐξ αὐτῶν, που τόσα χρόνια ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα πειραματίστηκαν στοῦ “κασίδη τὸ κεφάλι” κάνοντας κακή ἀντιγραφὴ μερικῶν συνταγῶν τὴς ἰταλικῆς κουζίνας, τῆς γαλλικῆς κουζίνας, τῆς nouvelle, τῆς μοριακῆς , ἔχοντας δημιουργήσει μία κουζίνα ἐμετικὴ σὲ γεύση καὶ τερατώδη σὲ χρώματα καὶ ἀρώματα. Καὶ τὸ χειρότερο ἀπ’ ὃλα εἶναι ὃτι δημιούργησαν καὶ κακούς μαθητὲς. Εἶναι αὐτοὶ που τόσα χρόνια δὲν μπόρεσαν νὰ δώσουν ἓνα σωστὸ ὄνομα στὸ μαγειρευτὸ κριθαράκι καὶ τὸ ὀνόμασαν “κριθαρότο” σὲ ἀντιστοιχία μὲ τὸ ίταλικὸ «ριζότο» (γιὰ νὰ δώσουν κάποια αἴγλη στὸ πιάτο τους ) ἤ αὐτοὶ που ἡ μεγάλη τους φαντασία δὲν τοὺς βοήθησε νὰ βροῦν μία σωστὴ ὀνομασία γιὰ τὸ καψαλιστὸ ψωμὶ , τὴν καψαλιστὴ φέτα ψωμιοῦ καὶ τὴν ἀποκαλοῦν στὸν πληθυντικὸ “μπρουσκέτες” κατὰ τὸ ἰταλικὸ bruschette, (ἑνικός bruschetta, διαλεκτικὸς τῦπος τοῦ bruciare =καίω, καψαλίζω), ἤ αὐτοὶ που μόλις “χθὲς” ἔμαθαν τὶ εἶναι ἡ μαραθόριζα καὶ ἀπὸ φινόκιο(Finocchio) στὰ ἰταλικὰ, τὴν ἀποκαλοῦν στὶς τηλεοπτικὲς τους ἐμφανίσεις φΕνόκιο ἤ καὶ Φινότσιο (ἀμερικανιστὶ;).
Εἶναι λυπηρὸ νὰ μιλᾶμε γιὰ Βραβεῖα, ὃταν ἡ πλειοψηφία τῶν “ἐπαγγελματιῶν”(!) τοῦ χώρου τῆς ἑστιάσεως προσπαθοῦν νὰ μᾶς κατακλέψουν στὸ τελικὸ προσφερόμενο προϊὸν, ἐμπαίζοντὰς μας μὲ τὴν ποιότητα καὶ μὲ τὸ ἐντελῶς ἐρασιτεχνικὸ μέχρι κακὸ σερβις, μὲ κακόκεφους ὡς βλοσυροὺς (καὶ τὶς περισσότερες φορὲς βρώμικους) σερβιτόρους καὶ ποτὲ ἐπαγγελματίες.
Εἶναι ἀπορίας ἄξιον πως σ’ αὐτὸ τὸ πανηγύρι τῶν ΧΡΥΣΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ ἔχουν ἐμπλέξει καὶ μερικοὺς ἀξιόλογους γευσιγνῶστες οἱ ὁποῖοι οὐδεμίαν σχέσην ἔχουν μὲ ὃλο αὐτὸ τὸ περίεργο συνοθύλευμα τῶν μαθητευόμενων μάγων "κουζινο-κριτικῶν".



Μήπως θὰ ἔπρεπε ἡ ἐπιτροπὴ νὰ ἀρχίσει νὰ δίνει τὰ βραβεῖα ΠΡΩΤΑ γιὰ τὴν πιὸ καθαρὴ τουαλέττα ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ;


Τὶ εἶναι ὡρὲ παλληκάρια τὰ βραβεῖα, ἐσώβρακα καὶ τὰ μοιράζετε στὴν λαϊκὴ ἀγορὰ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: